In vitro labo

 

Fargesia jong plantgoed

 

Fargesia 'Red Dragon'

 

Fargesia rufa

 

Fargesia 'Red Dragon'

De familie van de bamboe bevat veel verschillende soorten en verrast door zijn enorme variëteit: van dwerg tot reus, van tropisch tot scharnierend, van loodrecht tot knobbelig, …

De meeste mensen associëren bamboe met woekerend, wat slechts gedeeltelijk juist is: Phyllostachys, Pleioblastus, Sasa, …. zijn soorten die grotendeels op de markt worden aangeboden, en die inderdaad woekerend zijn (wat geen probleem hoeft te zijn als ze goed geplant worden met wortelbarrièrefolie).

Fargesia is een familie van bamboe, bekend en gewaardeerd om zijn niet-woekerende eigenschappen, en kan zonder extra maatregelen worden geplant om de wortels in te dammen. Bovendien zijn deze planten groenblijvend, en zeer gemakkelijk in het planten van eisen, onderhoud, gezondheid, enz. enz. Het is bekend dat ze een positieve invloed hebben op fijnstof, lawaai en dieren zoals deze om vele redenen. En het allerbelangrijkste is dat Fargesia mooi is en in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar.

Plant Select is al tientallen jaren gespecialiseerd in deze prachtige familie van Bamboe en kan planten leveren in potmaten variërend van 1L tot 5L. Onze productietechnieken zijn gebaseerd op weefselkweek en zijn uniek. Ze resulteren in planten met een ongeëvenaarde hoge en homogene kwaliteit en maken Plant Select tot de favoriete leverancier voor zowel andere kwekerijen als de detailhandel. Daarom blijven we jaar na jaar groeien en zijn we de belangrijkste leverancier van Fargesia in Europa en daarbuiten geworden.