Goed geluncht? Uw tuin ook?

Net zoals mensen profiteren van de juiste keuzes in hun voedingsgewoonten, gedijen ook planten goed wanneer ze worden gevoed met de optimale ingrediënten. Tuinliefhebbers besparen geen kosten bij het planten van hun tuinen. Waarom zou u het vervolgens niet alle zorg geven die het verdient om planten te helpen zich tot hun maximale pracht te ontwikkelen?

 

Omdat tuinieren een plezier moet blijven zonder complexe onderhoudsvoorschriften, hebben we een organische meststof ontwikkeld in samenwerking met onze mestpartner die alle gewenste functies combineert: voedingsstoffen voor de plant, grondverbeteraar voor de wortels en gebruiksgemak voor u.

 

MULTI CARE is een slimme mix van verschillende componenten
• Organische voedingsstoffen van natuurlijke oorsprong die lang verspreid zijn en volledig door de natuur worden teruggenomen. Ze hebben een milde invloed op uw tuin
• Componenten die het bodemleven stimuleren, omdat de gezondheid van de wortels de bepalende factor is voor de gezondheid van planten, wat resulteert in een volledige pracht van het bovengrondse deel van de plant.
• Alle ingrediënten worden samengeperst tot kleine droge korrels, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gedoseerd en gelijkmatig in de tuin worden verspreid
• Er zijn geen ingrediënten voor de gebruiker en het product heeft een langdurig effect zodat het geen vervelende klus wordt. Gewoon aanbrengen en achterover leunen om te genieten.
Oprins Plant heeft tientallen jaren ervaring als teler van groenblijvende planten en deze expertise is verwerkt in de ontwikkeling van MULTI CARE. We passen het systematisch toe in onze eigen kwekerij, en nu kunnen alle tuinliefhebbers het ook in zijn tuin toepassen. MULTI CARE is een veelzijdige organische meststof en bijzonder geschikt voor plantensoorten zoals Ilex, maar ook alle andere groenblijvende planten zoals Photinia, Buxus, Taxus, Prunus, … Kortom, MULTI CARE zorgt voor alle planten in uw tuin. (*)

Hoe werkt het?
De korrels zijn samengesteld uit verschillende natuurlijke grondstoffen die tot een korrel zijn samengeperst. Eenmaal verspreid, ontbinden de korrels langzaam in de grond, waardoor alle voedingsstoffen gelijkmatig worden vrijgegeven – en dit gaat door gedurende een periode van ± 3 maanden.
Een jaarlijkse dosering van 100 gram per vierkante meter is voldoende voor uw tuin. Deze dosis moet worden verdeeld over 2 beurten: 1 x 50 gram / m² in februari of maart en 1 x 50 gram / m² in mei. (*)
N (stikstof) – P (fosfor) – K (kalium) + Mg (magnesium)
Stikstof zorgt voor celdeling of groei. Fosfor is belangrijk voor de ontwikkeling van de wortels. Kalium is verantwoordelijk voor het harden van de plant en de stevigheid ervan, en zorgt ook voor de gewas- en vruchtvorming. Magnesium heeft invloed op de groene kleur van de planten. Naast deze klassieke voedingsstoffen wordt een op maat gemaakte formule van organische stoffen toegevoegd om het bodemleven te verbeteren.

MULTI CARE is verkrijgbaar in zakken van 10 en 25 kg
(*) niet combineren met andere meststoffen, met een risico op overdosering.