Plant Select heeft verschillende gelicentieerde  planten in haar portfolio.

We leggen veel nadruk op innovatie en vinden het belangrijk om altijd de eindgebruiker in gedachten te houden:
een innovatie heeft geen waarde tenzij ze werkelijk waarde biedt aan de klant.

Dit vereist kennis van de lacunes in de markt en kennis van planten die geschikt zijn om deze lacunes op te vullen.
Als gevolg hiervan heeft Oprins Plant verschillende licenties – in verschillende productcategorieën – zoals hieronder vermeld:

Ilex crenata ‘Dark Green’® ICOPR11 PBR

Ilex crenata ‘Dark Green’® is een zeer gezonde cultivar die weinig of geen last heeft van ziekten of plagen, goed te snoeien is en het hele jaar door opvalt door zijn mooie bladkleur. Kortom, perfecte planten voor hagen van laag naar hoog en alle andere denkbare vormen. Na de naamsbescherming door deze nieuwe cultivars is de productie aanzienlijk toegenomen. Hierdoor zijn beide selecties ruim verkrijgbaar in verschillende maten

Ilex crenata ‘Blondie’®   EU 20000065

Hydrangea aspera ‘Hot Chocolate’® HAOPR012 PBR HAOPR012 PBR

Hydrangea aspera ‘Hot Chocolate’® is een zomerbloeiende struik met een speciaal chocoladekleurig blad en een rijke, aparte bloem aan eenjarige uitlopers. In maart kunt u de bloeiende bloemen van het jaar ervoor afsnijden en eventueel de struik terug cultiveren. Vraagt om een beschutte plaats in de halfschaduw om in de schaduw te komen, uit de wind. Bladkleur: Bovenzijde chocoladebruin blad bij het uitlopen, dat in de herfst geel kleurt, onderzijde bordeauxrood. Bloeitijd juli – augustus. De kleur van de bloem is vervaagde roze kanten kap met blauwviolette bloemhoofdjes. Kan gebruikt worden als solitair exemplaar, in grote groepen, als borderplant op schaduwrijke plaatsen, of wanneer geplant onder bomen.

Hydrangea paniculata ‘Wim’s Red’® EU29135 PBR van Wim’s Red’.

Dankzij de vroege bloei is de verkleuring naar rood intenser dan bij andere Hydrangea paniculata soorten. De jonge takken zijn bordeauxrood en staan mooi in contrast met het donkergroene blad. De eerste witte bloemen verschijnen eind mei, begin juli. Daarna verkleuren ze naar lichtroze en in september naar donkerrood. Voor een intense verkleuring is een plaats op een zonnige plek nodig.

Hydrangea paniculata ‘Candlelight’® HOOPR013 PBR van Hydrangea Paniculata

Hydrangea paniculata ‘Candlelight’® heeft prachtige crèmewitte bloemen aan het einde van stevige twijgen. Deze twijgen zijn mooi donkerrood gekleurd en geven de struik een exclusieve uitstraling. Candlelight® is winterhard en heeft een sterke en rechtopgaande groei

Hydrangea quercifolia ‘Ice Crystal’® HQOPR010 PBR010 PBR

Ice Crystal® dankt zijn naam aan zijn uitzonderlijke diep ingesneden bladeren en het blijft extreem jong en bossig als gevolg van in vitro vermeerdering. Achter glas bloeit Ice Crystal® vanaf mei met crèmewitte bloemen. Buiten verschijnen de bloemen in juni/juli. Ice Crystal® heeft mooie herfstkleuren en is zeer winterhard. Het is bestand tegen droogte, groeit gemakkelijk in pot of tuin, en is op zijn best in grote groepen.

Hydrangea serrata ‘Summer Glow’®   HYOPR016 PBR

Blauwe schermbloemige hortensia met een intense herfstverkleuring. Deze struik groeit eerder breed dan hoog en blijft compact. Verkiest een lichte standplaats, maar niet in de volle zon. Goed bruikbaar als solitair, in de bloemenborder of als kuipplant. Deze bloeit rijk op 1 jarig hout. De bloemen van ‘Summer Glow’ komen ruim boven de plant uit, dit maakt de plant visueel aantrekkelijk. De plant is zeer goed winterhard en kan een late nachtvorst prima verdragen. Snoei enkel de uitgebloeide bloemen weg in het voorjaar. Afhankelijk van de pH van de bodem bloeit de plant met grote blauwe of roze schermbloemen

Hydrangea serrata  ‘Veerle’® OPRI301 PBR

Al heel vroeg in het seizoen bloeit de hortensia ‘Veerle’® in roze of blauw, afhankelijk van de bodem. De bloemen van de kantkap bestaan uit vruchtbare en steriele bloemen. Na bestuiving draaien de steriele bloemen naar beneden en kleuren oud-roze. Zelfs in koude gebieden zijn de ‘Veerle’® bloemen zeer betrouwbaar. Door de vroege bloei kan ‘Veerle’® een tweede bloei geven wanneer het direct na de eerste bloei wordt teruggeknipt. In de herfst verkleurt het groene blad van ‘Veerle’® van wijnrood naar dieppaars.

Geplant in grote groepen creëert ‘Veerle’® een verbazingwekkend zicht. Hydrangea ‘Veerle’® is een zaailing van Hydrangea serrata ssp. yezoensis, de meest noordelijke Japanse hortensia, en is daarom zeer winterhard.

Hydrangea serrata ‘White on White’® HSOPR014 PBR

Bloemen op vers gekweekt hout, zeer winterhard, en bloeit lang en rijk van juni tot september. De serrata is afkomstig uit de Heuvels bij Korea en Japan. De ‘White on White’® is een cultivar met witte trossen bloemen, die allemaal een witte bloem aan de bloem hebben. Aan het eind van de zomer hebben de bloemen een paarse rand. Deze plant is zeer geschikt in een border, maar als potplant een absolute aanwinst voor het terras. De ‘White on White’® is relatief klein en wordt 70 cm hoog en breed.

Hydrangea paniculata ‘Early Harry’®

.

Hydrangea ‘Magic Pillow’® HSOPR015 PBR van de hortensia’s

Bloemen op vers gekweekt hout, zeer winterhard, en bloeit lang en rijk van juni tot september. De serrata is afkomstig uit de Heuvels bij Korea en Japan. Magic Pillow’® is, zoals de naam al doet vermoeden, een rijk bloeiende bodembedekkende plant, afhankelijk van de bodem bloeit de serrata blauw tot roze. De plant is fantastisch in de border, de ‘Magic Pillow’® wordt niet hoger dan 50-60 cm en zet uit tot een breedte van 120 cm. De unieke eigenschappen van serrata maken het onmisbaar voor de landschapsarchitectuur.